29 Temmuz 2015 Çarşamba

BİR MERCİMEKLİ POST

Arayı epeyce açmışız canım blog!
Pek bişiler yapmadığımdan ötürü olsa gerek bu açıklık okul dersler vs... sıkıcı muhabbetlerden konuşmak değil tabi ki elime bilgisayarımı alışım :))
yani aslında sıkıcı demeyelim şuna ama işte sonlara yaklaştıkça zorlanmalar :p
Neyse ben ana başlığa giriş yapıyorum hemen :)
Mercimek...

Bilirsiniz kardeşim gebişti benim ama içindeki yavruyu biz 9 ay, kız bildik pembe aldık kız bildik mercimeği Elifnaz yaptık kız bildik mini etekler şortlar tokalar aldık... bu böyle uzar gider kızız neticede büyük küçük ne fark eder canım okur :D neyse bize anı oldu ilerde oğluşa anlatır anlatır güleriz:)


12 TEMMUZ benim için o kadar önemli bir tarih ki önemini yazmaya ne bilgisayar dayanır ne benim gençliğim kalır ne de başkalarına post yapacak harf kalır şaka şaka abartmayalım:p
12 Temmuz sabah 6.30 uçağım vardı. Ama ondan 2 gün önce Esra'nın sancıları ara ara gelip gidiyordu doğumuna daha vardı onun için beklemiyorduk ama içim içimi yiyordu Esra'nın ''teyzesi seni beklemeyecek galiba'' söylemleri benim ''ya ben gitmeden gelirse?'' düşüncelerim... hani olur ya gideceğinize yakın günler hiç geçmez işte o geçmeyen günler geçti ve ben gittim.
O gün buluşma nedenimiz Esra'nın bir türlü çekemediğimiz gebelik fotoğraflarıydı.
Hazırlandık çıktık ama sabah 1 saat aralıklarla gelen sancılar yavaş yavaş arayı kapamaya başlamıştı artık mercimek gelmek istiyordu... tüm gün fotoğraf çekimi biraz eksikleri tamamlama ki o gün yine yetmez diyerek pembe hastane çıkışı alındı:)
1 gün önce yine sancı için hastaneye gitmiş kardeşim ama bir şey yok diyerek geri göndermişler yine o gün acile sancılar nedeniyle gittik Annem Evren Esra ve ben. Çıkınca diyoruz 101 oynarız planlar yapıyoruz... Hastaneye gidiyoruz Esra doktorun yanında, biz bekliyoruz!
Annem diyor ya doğum olursa? korku kaplıyor içimizi Esra çıkmıyor, hemşire geliyor ''Esra Özdemir'in eşi kim doğuma alıyoruz...''
O an da dökülen göz yaşlarım neydi? Mercimeğe kavuşma mutluluğu mu? Esra'nın canının çok acımasını bilmem mi? (çünkü normal doğum yapacaktı)
Hangisiydi hala bilmiyorum ama ben daha önce bilmediğim bin bir çeşit duygunun karışımını öğrendim o gece.
Saat 00.20 civarları Esra ne yapıyor ağlıyor mu? çok acı çekiyor mu? bebek iyi mi? kendi iyi mi?
bu sorulara boğuldum gerekli işlemleri hallettikten sonra tek şey ve bence en kötüsü beklemek... Kardeşi en derinden hissetmek yavrusunu en derinden hissetmek...
Saat ilerliyor haber yok! ne baba ne anneanne ne babaanne kimse gözünü kırpmıyor!
Gün aymaya başlamıştı saat sabahın 5i ekranda  'Esra Özdemir Erkek' 
yanlışlık var diyoruz bizim bebeğimiz kız hayır diyorlar hayır erkek
Erkek ya da kız ne farkı vardı? kardeşimin ağrıları acıları bitmişti. Aynı bedende 2 can aylarca birbirlerine arkadaşlık etmişlerdi şimdi o can kucağındaydı nefesini, kalbinin atışını, ağlayışını, kokusunu, ona muhtaçlığını... her şeyi en güzel şekilde hissetmek adım adım onun büyüdüğüne şahitlik etmek!
Hangi kelime anlatır bu duyguları? hangi cümle yeter?


Teyze olmak anne yarısı olmak... ne özel bir anlam arkadaştan aşktan dostluktan... hepsi anlamını yitirebilir bence abartmıyorum evet çünkü senin yavrun oluyor gözünden sakındığın ağlamasıyla içinin yandığı kendi kendine şapşirik gülüşler atmasıyla tüm sıkıntınızın gittiği sanki içtenmiş gibi içindenmiş gibi! aşık oluyorsun çok özlüyorsun çok seviyorsun annemin beni sevdiğinin yarısı kadar Esra'nın yavrusunu sevdiğinin yarısı kadar. Sahi yarısı buysa tamamı nasıldır? anne canından parçasını nasıl sever? sevginin daha ilerisi nedir?
Demiştim binbir çeşit duygu diye ve yine demiştim anlatmaya güç yetmez diye  bu özel anı bize yaşattığın için sana bin teşekkür karındaşım:)
Ve sen Elifnaz sanılan Emir Kaan bebeğimiz, sana bin şükür.

Buralara dip not düşelim ilerde okursun belki:p
*boy=48ncm
*kilo=2.810 kg
*tarih-saat=12.07.15-05.00
*şimdilik yapmayı en çok sevdiğin şey= emerken annenin parmağını tutmak
ha birde elin ensede hep uyuma isteği:)
SENİ SEVİYORUZ.




8 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir duygu eminim ki .. Tek çocuk olduğum için bu duyguyu hiç bir zaman tadamayacağım :( ama kuzenlerim sayesinde bende teyze olmuş kadar oldum :)
    Hayırlı olsun canım benim Allah analı babalı büyütsün .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzen demek kardeş demek olsun sen de olmuşsun ne güzel;) çok çok teşekkür ederiz kuzum darısı bizlere olsun inşallah^_^

      Sil
  2. "teyze olmak anne yarısı olmak" paragrafında ne güzel tanımlamışsın Gözdee, heycandan gözlerim doluzladı anımsadım yeniden ☺️
    Yaşşasın Teyze Olmak !! 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ordu'nun Fikriyesi o zaman iyi ki teyzeyiz diyebiliriz 😍

      Sil
  3. Nasıl da duygulandm suan da çok güzel ifade etmişsin duygularımızı seni sizi cok seviyorum ablacm :)Allahım nazarlardan korusunn 😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl da duygulandın minik teyze :) karındaşım çok seviliyorsun bendeniz tarafından:*

      Sil
  4. ay maşallah, ömrü uzun olsun :) benim kardeşim de bir ay önce aynı bu şekilde aniden doğuma alındı.. hem de doğumuna trabzona gidecektim ama acil olduğu için gidemedim :( o orda doğurdu ben burda :) teyze olmak çok farklı bir duyguymuş, senin de teyzeliğin hayırı olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çok şanslıyım benim sözümü dinleyen bir yavru var :) her telefon konuşmamızda 'beni bekle teyzecim' dedim :) sizin de yavrunuz ve tabi ki teyzeliğiniz hayırlı olsun :)

      Sil

BLOGUM,DEGERLI YORUMLARINIZDA CAN BULMAKTADIR...