14 Mayıs 2015 Perşembe

BİR SEMİNER GÜNCESİ

Bir çok farklı alanda var olarak  hiçliklerimi dolduruyorum.
(Jean Paul Sartre)
Ünlü Fransız yazar ve düşünür ne güzel demiş...

Bazen kendimi sorguluyordum acaba onu da bunu da şunu da deneyerek yanlış mı yapıyorum çünkü aşırı meraklıyım ya da diyorum bu şekilde insan başarısız mı olur? Çok zaman düşündüm ya da etrafımdaki bazı insanlar bunu düşündürdü...
Bugün Doğu Akdeniz Üniversitesinde seminer vardı. Okulumuza konuk olarak İnşaat Mühendisi aynı zamanda 1İnşaat Danışmanlık Kurucu Ortağı Cem KAFADAR geldi.

Konuşmasının başlarında Kendini tanımak diye bir soru? Sizler kendinizi ne kadar tanıyorsunuz olmanızı istediğiniz yerde misiniz? ya da keşkeleriniz var mı?
O konuşmaları dinlerken bu soruları kendime sordum,
Gözde kim? Gözde ne istiyor? Gözde olması gerektiği yerde mi?
Evet Gözde mutlu olduğu yerde İstediğim mesleğe adım adım gidiyorum...
insan sadece bir erkeğe bir kıza mı aş duyar? hayır ben İnşaat mühendisliğine de aşk duyuyorum evet beton dökülürken o koku o heyecan ya da şantiye gezmeleri bunların bana verdiği büyük keyifler...
Evet ben geç kaldım sevdiğim yerde olmak için ama sevmediğim yerde olmaktan daha iyidir diye kuracağım bir cümle benim tesellim... Onun için sizler de yolun neresinde olursanız olun, yolun sonuna bile gelmiş olsanız geri dönün. Mutlu olmadığımız hiç bir yerden başarı bekleyemeyiz çünkü;)
Bu arada bu fotoğraf benim Ön Lisans Mezuniyetim'den kalma, ben bu Mezuniyetim için ilk yarı bitti sıra ikinci yarıda diyorum :))
İlk giriş sözüme gelince karışık bir blogum var bilip gördüğünüz gibi aslında karışık değilde her telden çalan bir blog sevmiyorum boş durmayı bir gün elime kalemimi kağıdımı alıp etek kalıbı çıkartırken o bir kenarda durur ertesi gün tabak çanak pantolon boyarım ertesi gün olur bilmediğim bir yemek denerken iki tane başladığım kitabım olur bazen hepsinden sıkılır makinemi alır dışarı atarım kendimi ama hiç biri yarım kalmaz illaki onlara geri dönülür düzensiz düzenleri vardır yani:)
İnsan dedim İnsan her şeye meraklı olmalı her şeyden bir parça bile olsa bir şeyler yapmalı bilmeli bu ne maymun iştahlılık ne daldan dala atlamak...
Ve sonuç olarak kafamda bir konuyu sorgulamayacağım artık daha çok meraklı olacağım mesela
sizlere de tavsiyem merak edin meraklı olun 
^_^

4 yorum:

  1. Merhabalar bloğunuzu blog keşif etkinlğinde gördüm ve izlemeye aldım.Sizde benim bloğumu izlemeye alırsanız çok mutlu olurum :) Sevgiler
    http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/
    https://instagram.com/kirmiziruganayakkabilarim/

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar doğru yazmışsın.Ben de senin gibi çoğu şeye meraklıyımdır :)
    Bu arada blogumda seni mimledim.Kontrol edersen sevinirim :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba adresinizi blog keşif etkinliğinde gördüm hemen takip listeme ekledim beni takip ederseniz çok memnun olurum yazılarınızı zevkle okuyacağım:-)
    http://www.fatmadenizz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle sana katılıyorum. CV'mi gören bir arkadaşım "bu ne böyle, bu kadın neye ilgi duyuyor merak edecekler, her telden çalmışsın maşallah" demişti. Ben de ona "benim ne kadar renkli bir kişiliğim olduğunu anlarlar" demiştim:)

    YanıtlaSil

BLOGUM,DEGERLI YORUMLARINIZDA CAN BULMAKTADIR...